Raj na zemlji


Pridejo časi, ko se moraš umakniti nekam na samo, kjer je mir, nekam kjer se zbujaš in zaspiš ob zvokih valov in galebov, nekam daleč stran od ponorelega sveta.
Idealen kraj za to je otok Kaprije, kamor sva se z mami "zatekli" ob koncu meseca julija.
Prvič zato, ker so na otoku prepovedani motorji in avtomobili (turiste in živež se prevaža z multikultivatorji in prikolicami), drugič zato, ker so vsi dobrosrčni in gostoljubni in tretjič zato, ker je to pravi mali raj na zemlji!
V kratkih 6 dneh sva uživale v gostoljubju Antonia, lastnika Konobe Antonio, ki se nahaja na S delu otoka. Razvajal naju je z dalmatinskimi specialitetami ( Orada na gradeli, ribe na žaru, brodet...), dobrim domačim vinom in izbrano dalmatinsko glasbo. Njegov pristop k delu in poslu je izredno zanimiv, vsega se loteva "polako" in vse skupaj začini z veliko žlico humorja in dobre volje. Biti njegov gost občasno ni "lahko", če si zaželiš palačinke si jih moraš pač narediti sam, prav tako je z pripravo jutranje kave ali pa če slučajno Antonio nima časa za pripravo računa, pač to narediš sam, zase in pa še za druge goste. A kljub vsemu je izredno dober in prijazen, v zelo kratkem času se mi je nekako uspelo navezat nanj in na Ojdano, žensko z izrednim karakterjem in zanimivo življenjsko zgodbo, ki je njegova desna roka pri opravljanju kuhinje. Vsekakor vam priporočam obisk otoka Kaprije in še posebej konobe Antonio (linkič, da ga boste lažje našli ), boste videli ne bo vam žal!



center Šibenika naravnost!
v Šibeniškem pristanišču sva pustili avto in se s
trajektom Jadrolinije odpravile na najin končni cilj...
vsak po svoje je premagoval uro in 15 minut dolgo plovbo do svojega otoka



muc&kuža sta bila tudi na trajektu
Bil je idealen dan za ljubitelje jadranja


Otok Kaprije z najlepšo tablo, ki sporoča, da je prepovedana vožnja z motornimi vozili


najino prevozno sredstvo

pogled z balkona

konoba Antonio

midve z mamo

detajl iz jedilnice

Orada na gradeli

plaža z konobo v ozadju

lično urejena jedilnica

šank je bil občasno moje "delovno mesto"

in krušna peč v kateri Antonio peče dobrote za lačna usta

etno predmeti dodatno popestrijo prostor

terasa in pogled na pristan


otok je lepo urejen





peka palačink z Ojdano

Otok Zlarin me še čaka, da ga raziščem po dolgem in počez

Šibenik skozi okno.




V otok Kaprije sem se nekako zaljubila in se bom tja še vrnila, to zagotovo in upam da kmalu!
Saj moram raziskati še marsikateri skriti kotiček pa tudi otoka Zlarin in Žirje in seveda zaradi meni ljubih Dalmatincev.

Pozdrav vaša &c A.

Komentarji

  1. Mi smo letošnje leto prejadtali "tvoje ljube" destinacije :))
    Zlarin, Kaprije in Kaken, Šibenik in do izvira reke Krke in še celotne Kornate. Lušni konci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne veš kako sem ti/vam fovž! ;)
      Jst bi tudi tako! :)

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

domače

Festival ročnih del

Marella by Milla Jovovich.