10 razlogov zakaj NE maram poletja

Poletje je, dnevi so vroči in dolgi in tudi noči so dolge in vroče, ampak ne v pozitivnem smislu. Ponoči se komaj kaj ohladi, še v moji vedno prijetno hladni sobici je zadnje čase komajda še vzdržno spati. Do lanskega leta je bila soba hladna, pozimi skoraj da kot hladilnica, ko si samo mirno ležal na postelji zavit v odejo se ti je iz ust kadilo. To so zame idealne razmere za življenje, za druge pa da staknejo prehlad. No, zato sva se inteligentno spravila k projektu izoliranja sobe. Res, da je pozimi bolj znosno ampak poleti pa no...ni več tako super kot je bilo včasih!
Ampak to niti ni tak problem. Večji problem so insekti in žuželke, ki se zbirajo v notranjosti hiše po Biffini zaslugi! Namreč vsak večer po dnevni sobi lovim nase 'životinjsko carstvo'. Vsak dan je na sporedu najmanj ena velika leteča kobilica in več manjših seveda raznobarvnih, očitno Bjfk želi poskrbeti, da redno obnavljam svoje znanje barvnih odtenkov. Brez gromozanskih vešč ne gre, te me vsakič znova napadejo med poskusom reševanja- živali nehvaležne! Potem so tukaj se neke čudne leteče žuželke, ki sem jih poimenovala kar kolibriji in seveda nezamenljivi leteči lepotci kebri, ki jih ponavadi kar sama pobijam z loparjem za igranje badmintona. Veste kako milozvočni zvok je to, ko poleti v neznano smer in se nekje razpaca. No, Bjfk se zdi bolj zanimivo, da jih prinese v dnevno sobo spusti nekje na sredini in se ponovno odpravi na lov. Skratka ni nam dolgčas ob naših mačkih, ki mimogrede danes praznujejo, saj je svetovni dan mačk :).
Če se sprašujete kje je v tej zgodbi  naš drugi mačkon Mexx, !? Ponavadi nekje v senu, na balkonu ali pa v hiši leži in spi spanje pravičnega!
Tukaj je moj seznam :
10 razlogov zakaj ne maram poletja

1. Vročina ( po daljšem izpostavljanju postanem zmedena kar ni najboljše, ce moraš po kakšnih opravkih, ker potem skoraj sto odstotno (nenamerno) pozabim plačat  kavo ali pa prodajalko prepričujem da ima paradižnik mušico).
II. insekti -  vse zgoraj nešteto, letos še posebej ose
III. pojav kakšne 'tujerodne' živali kot je naprimer škorpijon- danes se je to zgodilo in činčilo je skoraj zadela kap od strahu.
IV. Prekomerno potenje- saj vem je dobro in zdravo. Ampak ko stojiš za prepotenem človeku v vrsti na blagajni ali pa bognedaj sediš poleg na avtobusu si želim in najbrž nisem edina, da bi ljudje strupe izločali na drugačen manj zaznaven način!
Bjfk v preži na veščo velikanko-samo poglejte si to koncentracijo!
V. Komarji. Vsi poznamo tisto, se uležeš v posteljo, odložiš knjigo, ugasneš luč, ravno si na meji, da se boš pogreznil v sanje pa zaslišiš tisti zvok. Prižgeš luč, zvok utihne, mačka vsa nervozna pogleduje v vse smeri. Si rečeš najbrž je bilo kaj drugega, se uležeš nazaj v posteljo in ugasneš luč. Tako v nedogled, dokler ti vseeno ne uspe zaspat. Zjutraj pa krik od srbečih pikov, ki jih ne smeš praskat pa te vseeno tako zelo mika!
VI. leteče žuželke, ki se toliko časa vrtijo okoli kozarca s pivom, dokler ne padejo noter in ga meni nič tebi nič začnejo krasti --> Nobody touches my beer!
VII. Tanka oblačila so super ampak ko je zunaj 35°C so vseeno preveč - kože se na žalost ne da sleči, vsaj ne brez dolgotrajnih posledic.
VIII. Gneča na cesti. (Naravnost obožujem 'Feragosto')
IX. Prepotentni kolesarji, ki si prisvojijo kolesarsko stezo in se potem ob opozorilu, da se pomaknejo na svojo stran se pridušajo.
X. Zunaj je vroče, v avtu je vroče najbolj vroče pa je, ko naši prepametni vremenarji blodijo o vročinskih rekordih in se na radiu vsakih 15-20 minut vrti neumno sporočilo, da je potrebno spiti veliko tekočine, se zadrževati v notranjih klimatiziranih prostorih in zaščititi svoje betice, da ne bi staknili sončarice.
Glejte, če vam to ni samoumevno, potem vam lahko pomagajo samo se na zaprtem oddelku v 'Begnah'.
Kamor bi pa vsekakor spadali vsi tisti, ki  pustijo bodisi svoje ljubljenčke ali otroke v razgretem avtomobilu in odidejo po opravkih!

Res, da si vas bo večina mislila 'oh kako nergava je tale Mary', ampak verjamem da se marsikdo lahko najde vsaj v treh točkah iz tega seznama. Mar ne?

Do naslednjič pa pijte veliko...(dopolnite sami) in ostanite v cvetju!
Vaša & c.
Mary
uživancija v domačem vrtu


ena stvar, ki jo obožujem-branje knjige v senci dreves v našem sadovnjaku. Pozimi se to pač ne da, vsaj ne v viseči mreži. 

naš,  tujerodni obiskovalec (zdaj že bivši) -g. škorpijon.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

domače

Festival ročnih del

Marella by Milla Jovovich.